top of page
IMG_3029_edited.jpg

Over ons

Aanleiding om PowerMama te starten

Tijdens mijn zwangerschap heb ik, Rebekka Peters, PowerMama Coach bij PowerMama Zuidplas, ervaren hoe fijn het is om geïnformeerd te worden over het verantwoord sporten tijdens en na de zwangerschap. Mijn man Menno, de eigenaar van CrossFit Moordrecht, wilde al langer lessen aanbieden gericht op zwangere vrouwen, maar wij misten de kennis. Sinds ik zelf zwanger werd van onze dochter Eva, heb ik zelf ook ervaren hoeveel er op je af komt. Ik merkte echt wel onzekerheid en vragen over waar deed ik goed aan. Wat is veilig voor mij en mijn kindje? De PowerMama lessen in Zoetermeer hebben me echt fijne inzichten gegeven. Na mijn bevalling ben ik de opleiding PowerMama gaan volgen en hebben wij de licentie gekocht. Hiermee mogen we PowerMama aanbieden en kunnen wij de mama's in de gemeente Zuidplas diezelfde kennis en mogelijk vertrouwen bieden in deze periode!

De licentie is van onze box (CrossFit Moordrecht) echter ligt mijn wens om mama's in de omgeving te helpen veel breder dan alleen de mensen die CrossFit doen! Daarom hebben we er voor gekozen het breder op te zetten. In onze box ben ik het aanspreekpunt voor de mama's en de coaches met alles rondom trainen tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast bieden wij dus PowerMama om vrouwen gericht te helpen tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Dit staat los van CrossFit specifiek, maar je zult merken dat de basis overeenkomt! Beide zijn gericht op het functioneel bewegen en algeheel fit zijn. Het voordeel van de PowerMama lessen is dat je traint met andere mama's (to be).

Mijn drijfveer

Persoonlijke aandacht en ook verbinding met elkaar kunnen maken vind ik heel belangrijk. Ik ben voor nog meer openheid en verbondenheid in het moederschap. We hoeven het allemaal gelukkig niet zelf te doen. Vaak als het gesprek erover gaat, vind je ook herkenning bij elkaar. Zo weet je dat je niet alleen bent. Of dit nu over opvoeden gaat of over kwaaltjes in je zwangerschap of herstel na je bevalling. Het is dan naast de kennis bieden aan de mama’s ook mijn drijfveer om mama’s te verbinden met elkaar!

Wie zijn wij?

Rebekka

Ik ben dus Rebekka, 29 jaar en ik woon in Zoetermeer met mijn man Menno en onze dochter Eva (geboren in januari 2022). Ik geef op woensdagavond de PowerMama lessen en Mary-Ann op donderdagavond. In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan lesgeven! Dit doe ik naast mijn reguliere baan als teammanager van het Klantcontact centrum bij de Gemeente Midden-Delfland. Verder houd ik van lezen, wandelen, sociale activiteiten en uiteraard CrossFit!

IMG_6699 2.heic
IMG_0488.jpeg

Mary-Ann

Ik ben Mary-Ann Moerman (van der Hijden bij geboorte, 1970) sinds 1997 getrouwd met Ivo (beroepsmilitair van beroep) en moeder van Erben (2000) Jesper (2003) en Terje (2008). In het dagelijks leven ben ik naast moeder ook CrossFit trainer en PowerMama coach bij CrossFit Moordrecht. Ik vind het enorm leuk en inspirerend om samen met Rebekka sportieve vrouwen te begeleiden in hun zwangerschap en om ze fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling en het moederschap. Maar ook het begeleiden van sportieve moeders die net bevallen zijn om te helpen met het herstel en opbouw van kracht & vertrouwen vind ik enorm fijn om te doen.

Onze missie

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Dit betekent dus dat het niet uitmaakt hoe fit je bent of wat je al wel of niet kent.

Mijn missie is dat mama's (to be) in en rond de gemeente Zuidplas met een gerust hart kunnen sporten tijdens en na de zwangerschap. Goed herstel is zo belangrijk ook voor de lange termijn. Niet alleen voor het sporten, maar ook met functioneel bewegen in de praktijk zoals het oppakken van jouw baby.

Het geeft me energie om in verbinding met andere mama's te staan, Ik hoop dat andere mama's tijdens de trainingen ook die verbondenheid en openheid kunnen vinden. Je staat er niet alleen voor! Ik denk dat meer openheid zorgt voor meer rust en erkenning bij alle (nieuwe) mama's.

Erkend programma

PowerMama is een bewezen effectief en erkend trainingsconcept voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap. PowerMama is geaccrediteerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Alleen organisaties met een actieve licentie mogen de naam, het woordmerk en het beeldmerk gebruiken. Meer informatie: www.powermama.nl

Powermama-logo-Certified-donker-150x150px.png
bottom of page